Wednesday, May 25, 2016

FOTD: Make Over Royal Blue Eyeliner Pencil

Haloo~ kali ini mau share my recent FOTD dengan menggunakan eyeliner pencil dari Make Over sebagai highlightnya. Buat yang ketinggalan baca, beberapa waktu lalu aku sempat menghadiri acara beauty blogger gathering bersama Make Over dan salah satu isi goodie bag yang aku dapat adalah Eyeliner Pencil Royal Blue. FYI warna royal blue ini termasuk trend warna populer untuk tahun 2016 ini. 

Make Over Royal Blue Eyeliner

Sebelumnya sempat aku singgung sedikit review singkatnya nah sekarang mau ditambahin review mendalamnya. Eyeliner pencil make over ini dijual dengan harga Rp 80.000 ada juga yang bundling dengan rautannya. Kebetulan aku dapat yang bundling dengan rautan. Rautan ini berfungsi banget karena tekstur si pencil amat sangat creamy dan ga bisa di raut dengan sembarang rautan, jadi membantu banget dengan adanya rautan bawaan dari Make Over.

Make Over Royal Blue Eyeliner

Warna-warna yang tersedia (aku sebutin yang ada di katalog ya~ kalau misal nambah warna baru bisa langsung cek di counter: Goddes Gold, Glam Gold, Brown Latte, Black Jack, Navy Blue, White Techno, Royal Blue. Waktu swatch di event ada juga yang warna hijau gitu cakeep banget tapi lupa namanya >_< untuk swatch warna selain royal blue bisa mampir kesini ya~

Komen soal warnanya: 1 kata, cakkkeepp banget. Warnanya juga langsung keluar dari tarikan garis pertama jadi ga perlu gambar berulang-ulang gitu. Btw, ini eyeliner juga waterproof banget setelah udah kering ya~ tunggu sekitar semenit lah setelah itu bener-bener nempel banget ga jembret.

Tekstur: Seperti yang aku sudah bilang di atas dan di post sebelumnya yang tentang make over. Teksturnya empuk, creamy, warnanya terang, pigmented, langsung keluar dan mudah banget di aplikasikan. Bisa digunakan sebagai eyeshadow juga (aku biasanya pakai dengan cara ini, karena mataku monolids, susah banget kalau pakai eyeliner dan mau keliatan, akhirnya aku akalin pakai ini sebagai eyeshadow), caranya blend aja pakai jari tangan waktu eyelinernya belum kering.

aku gunakan sebagai eyeliner~

Make Over Royal Blue Eyeliner
aku gunakan sebagai eyeshadow~

Penampakan si royal blue di mataku kalau sebagai eyeshadow. Jadi aku pakai eyeliner hitam di layer paling bawah. Trus aku gambar lagi garis di atasnya dengan royal blue. Habis gitu aku blok lagi seluruh kelopak mataku dengan royal blue dan aku blend sedikit bagian atasnya untuk kesan shadow gitu.

Ini penampakan kalau lagi tutup mata~ Biruuu semua~ Btw aku pakai baju cheongsam karena mau menghadiri pesta tunangan teman yang temanya chinoserie, nah pas lagi dandan kepikiran kayaknya cocok nih pakai eyeliner biru secara bajuku juga nuansa warna biru hehehe 


Dannn waktu buka mata ga keliatan birunyaaa huhuhuhu...cuma keliatan di ujung-ujung mata dikit *derita monolids*. Actually kalau fotonya dari dekat sama agak melotot keliatan sih hahaha kayak foto swatch yang di atas. cuman karena pas hari itu keburu mau pergi ke pesta jadi ga sempat foto-foto banyak. Jadi..harap maklum hehehe~ nanti kalau ada waktu aku posting-posting FOTD lagi.


On my face: Maybelline Dream Satin Skin, Aritaum Full Cover Liquid Concealer, Maybelline White Superfresh long lasting UV Cake Powder

On my Eyes: Etude House Oh My Eyeline, Make Over Pencil Eyeliner Royal Blue, D'eyeko Cakrawala Falsies, Etude House Look at My eyes Cafe Brown (as eyebrow powder) 

On my lips is: Rimmel London Provocalips in Dare To Pink. Agak kaget juga ternyata warnanya nudeee banget, tapi berhubung matanya sudah agak rame dengan si biru dan ga bisa ganti lipstick lagi karena udah telat jadi dibiarin lah si warna nude hehehe. Anyway lipstick ini nempel banget sesuai klaimnya, review lengkap menyusul~

What do you think about this baby blue? Isn't the color lovely?

Monday, May 23, 2016

Review: Etude House Tint My Brows Gel

Hello~ today I want to talk about my latest eyebrow product from Etude House. When the first time I saw this product months ago on Etude House's website, I was really curious and want to try it as soon as possible. Finally I bought this product from local online shop. As you can see from the name, it is called Etude House Tint My Brows Gel. The idea of this product is to apply lot of product, go to sleep, and peel of the next morning, then you will get a natural brown eyebrow. I really want to try it and see myself if the product really works or not. If it works, it will be a big help to me because no need to draw my eyebrow again in the morning.


About the product:
New-concept eyebrow gel tint that makes eyebrow makeup last longer after removing the tint. Reminder: do not use a cleansing product (product with detergency) or apply force on the eyebrow area within 24 hours of using the product


Packaging: Stored in a small bottle, the packaging is similar to mascara packaging, but the applicator is similar with liquid eyeliner applicator. 

Shade: I choose Gray brown for my eyebrow because my natural hair color is black. Another shades available are: Brown and Light Brown

Price: Around IDR 85K-95K

How to Use:
- Apply some amount of product on eyebrow
- Let it dry at least 2 hours / overnight
- Peel off the tint gel (do it slowly)

Before - After:



My Opinion:
First of all, I'm really glad this product works like its claim. To be honest, I kinda skeptical at first whether it works or not. But after tried it myself, it really works good to give a natural color for the eyebrows. All you need to do is apply some gel on your eyebrow, wait 2-3 hours / overnight (I personally suggest you leave it overnight for the best result), then peel of the dry gel, and hello nice eyebrows~

Tips: use cotton bud to help shape your eyebrow especially for the tail

But one thing that I want to say, the warning about not to use any cleansing product for 24 hours is quite hard to do. On the second before-after picture, you can see that the color faded a lot after I cleanse my face. Please noted that I try not to use cleansing product directly on my eyebrows, though during the cleansing process, some of the cleanser product maybe drip on the eyebrows.

Etude House Tint My Brows Gel

The staying power is also good. As long you don't touch your eyebrow or clean your face, the color will stay the same for 8-10 hours. Yes, it does smudge after some time, but the color still acceptable. After cleanse the face, the color is still there, but usually I will do some retouch with eyebrow powder or pencil to fill the gap between the eyebrows. It last for a week before the color completely disappear from my eyebrow.

Personally I would love to recommend this product for everyone. Though it still need some retouch but it really helps to save time to draw my eyebrow in the morning :)

What do you think about this product? Have you try it?

PS: Don't forget to join my Giveaway . It is super simple, all you need to do is answer a question :)

Thursday, May 19, 2016

Lippie Haul + Giveaway

I've done something strange since last month. What is it? Well, since the second week of April until now, I've already bought 9 lipsticks! As long as I remember, I only have 1 lips to start with hehehe. Even my mom ask me, why I suddenly bought so many lipstick this month. Actually I don't have special reason, just because lately the promotions around me are about lipstick hahaha. You know I can't resist discount. All items are purchased through online shop, except for the Make Over lipstick is freebies from Make Over Event

Let me introduce you to my babies~


First 2 items are Silky Girl Moisture Boost Lip Color. Already featured it on my last haul post. It has a nice color and quite moisturise.


The Skin Food Tint Marker. The packaging is very cute, like a real pen. The staying power is awesome! I used it for the whole day and it still stick on my lips until the end of the day. A little bit drying after some time but it doesn't has any strange scent and no bitter taste like other lip tint~


Peripera Lip Cushion~ the BB cushion was a hit last year (and until this year), now they also have lip cushion, as a Korean product lover, I just can't ignore this cute lips product. the packaging looks like a marker but this one cuter hahaha.


Indefini soft matte lip color. Matte lipstick under 30k? wait for the full review soon~


Maybelline Vivid Matte Liquid. I admit that I bought this product just because the packaging is cute. From the outer appearance it has a clear glass material packaging. When I flip it upside down, you can see it looks like a lipstick bullet with pink color. In fact, this is a liquid lipstick and to use it, we need a brush applicator. Cute idea, isn't it?


Hello local brand! My very first Emina Lipstick! Emina Oh So Kissable. This tiny baby is raved by many beauty blogger because the price is cheap and it has a nice color and also cute packaging. Bought this lipstick for IDR 23K, while the usual price is IDR 25K


Rimmel London Provocalips. Am I the last person that try this lipstick? It is quite hyped last year, and I just bought it last month. People said the staying power is awesome! I personally love the design. I also got a nice deal for this product, bought it for IDR 85K


Now the last item is Make Over Ultra Hi-Matte Lipstick. Like I've mentioned above, this is a freebies from an event. Haven't try it yet, but I saw the swatch during event and the color pay off looks good.

Some people are asking me about where I bought my make up, so here I made a list of my recent haul. Almost all the time I will shop online (hence the name of my blog lol) and here are some of my favourite online shop:

❤ Berrybenka (I bought Silky Girl Lip Color Balm for IDR 50k/pc with discount code)
❤ Lazada (Maybelline lipstick for IDR 65K)
❤ Shopee (The rest of the lipsticks are bought via Shopee app. They have many promotions with super nice deal and free shipping promotion)
❤ Sophie Martin (Indefini product)


Into The Giveaway~
I will ask you a simple question: 
What should I write for the future blog post?
a.k.a Blog post idea

You just need to answer my question in the comment box below, and don't forget to leave your GFC name and also email (PS: Open for Followers from Indonesia Only). I will pick 2 winners~ The first one based on their unique idea and the second one is random. You can share more than 1 ideas but make sure to only left 1 comment/ person.

The Prizes: 1st winner will get 1 Emina Oh so Kissable Lipstick in Jelly Blush + Random Samples

2nd winner will get travel size of VitaCreme Lightening Beauty Cream + Random samples

I will wait for the answer until June 5th, 2016. And I will announce the winner as soon as possible. Thanks for reading~

Saturday, May 14, 2016

Review: Mizzu Eyebrow Matic Chocolate

Hellow~ hari ini mau bahas mengenai produk Indonesia yang sudah booming sejak beberapa waktu lalu, yaitu Mizzu. Agak ketinggalan sih, tapi aku beli produk eyebrownya mizzu ini bulan April kemarin. Eyeliner dan Mascaranya Mizzu ini cukup booming sejak tahun lalu karena harganya yang murmer dengan kualitas yang oke (berdasarkan review teman-teman blogger yang udah nyobain sih hehehe). Nah karena ga mau ketinggalan (walaupun udah ketinggalan sih hahaha) aku memutuskan membeli Mizzu Eyebrow Matic Chocolate. Kenapa ga beli eyeliner atau mascara? Well, pertama karena aku baru beli 2 eyeliner baru jadi agak sayang kalau beli eyeliner lagi, dan juga aku jarang banget pakai mascara (I prefer false lashes~) jadilah larinya ke eyebrow, secara belakangan ini lagi belajar gambar eyebrow yang baik ala-ala MUA gitu hehehe~

mizzu eyebrow matic

Harga Eyebrow Matic ini IDR 40.000, aku beli online di Berrybenka. Aku kurang tahu dimana beli Brand Mizzu kalau secara offline karena aku belum pernah kelihatan counternya di Mall/Dept Store. Tapi teman aku ada yang pernah lihat brand ini dijual di Pengampon,Surabaya *not sure though*


Sesuai namanya yaitu "Matic", Eyebrow pencil ini tidak perlu diraut untuk penggunaannya. Cukup putar perlahan di bagian atas/tengah pensil jika ujungnya sudah mulai tumpul/habis untuk mengeluarkan produk yang tersisa di bagian bawah.

Secara Packaging, aku suka sama kemasan eyebrow pencil ini, kalau biasanya eyebrow pencil hanya dibungkus plastik aja, Mizzu Eyebrow Matic Chocolate ini dilengkapi dengan box yang dominan warna putih, pink. hitam. Untuk Packaging utamanya sendiri automatic pencil type seperti yang sudah aku jelaskan di atas.

mizzu eyebrow matic

Shade yang aku beli adalah nomor 3 yaitu Chocolate *I love the name*. Setauku ini adalah shade yang paling gelap, dan aku pilih warna ini karena menyesuaikan dengan warna rambutku yang hitam, kalau pake shade yang coklat terang agak merasa ga cocok hehehe.



Lanjut bicara mengenai tekstur, menurutku tekstur pensilnya kurang empuk dan warnanya agak susah keluar. Padahal warnanya sendiri cakep, warna coklat tua dengan sedikit glitter. yes~ pensil alis ini ada glitternya yang membuat unik. Kerlip glitternya sendiri sedikit banget dan ga akan keliatan kecuali diperhatikan dengan seksama. Selain warnanya yang agak susah keluar, aku kurang suka saat menggunakan pensil alis adalah teksturnya kadang agak menyerbuk, jadi kalau lagi gambar gitu kadang suka ada serbuk coklat yang jatuh.


Overall~ untuk merk lokal aku suka sama konsepnya yang mirip-mirip kayak kosmetik korea. Plus harganya terjangkau dan packagingnya juga oke. Tapi aku kurang cocok sama tekstur pensilnya yang agak keras.

Ada yang pernah nyobain produk ini juga? share yaa~

Wednesday, May 11, 2016

Review: Too Cool For School Egg Mouse Pack

Please welcome my very first Too Cool For School product ever~ clap..clap.. I bought this Egg Mouse Pack in HK, back on March. At that time it had a special price, sold at HKD 55 which means only IDR 93.500 yay~ I found it was super cheap, because I remember I saw the price for this product at local online store, and most of the sellers sell this around IDR 150.000 - 200.000. Nice deal isn't it?


TCFS Egg Mouse Pack described as a soft white mousse like whipping cream, makes rough skin soft and smooth. The essence contain a large amout of moisturizing ingredients. Mousse wash-off pack gives gloss, moisture and re-silience to the skin. Egg yolk extract moisturizes and nourishes skin leaving skin shiny and healthy.

I was so attracted with the words "Soften rough skin" so I decided to bought this mask. Though, at first I kind of scared about the scent. I thought it would smell horrible like raw egg. Turns out when I try it at home, it smells really fragrant and quite addictive. The outer box has an english description, which is really a big help for non Korean. It also has the ingredients and caution list.


Stored in a tin bottle, this mask comes with a pump packaging to create a mousse. Before I used it, I decide to shake it a little, and I can hear the sound of a ball and something liquid. After that, I shake it quite hard and I can feel the bottle become a little heavy and the sound of the ball and the liquid are gone. My guess is, the mask itself is in a liquid type, and to use it you shake it well, after you shake it well, the liquid thing will become a mousse. Imagine you whisk a bowl of white egg.



To use it, pump some products on dry hand and massage on dry face for several minutes. I seriously love the scent!! After that rinse with warm water. And voila~ I have a clean, supple, and softer skin. Yes, it really helps to make my skin softer even only after the first use (but not a long term result). The mousse is really soft and I love the sensation when I massage it on my face. It's like put a whipping cream on your face but this one has a nice smell and works good for skin hahaha.


I think this mask is quite worth to try! I love the idea of mousse texture, this is the first time I try this kind of mask and I really like it. Now I will start to set my eyes on this brand maybe I can found another good product from it.hehehe~ Have you tried this mask?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...